PSI.NBI.DK Grupper+

Hjælp til Adgangsrettigheder

Man kan indstille adgangsrettighederne for forskellige dele af en gruppe. Rettighedssystemet angiver ret præcist rettighederne for den enkelte bruger. Til gengæld for denne præcision kan systemet godt forekomme lidt kompliceret.

Resurser

Det sted som vi ønsker at kontrollere rettighederne for, kaldes en resurse. Resurser kan f.eks. være:
 • Grppen "Biofysisk Studenterforening"
 • PSI's wiki
 • PSI's kalender
 • Fysisk Fagråds billedgallerier
 • Artiklen om Benny i PSIs wiki
 • Begivenheden "1. Maj" i Fagrådets kalender
 • Galleriet "FysikRevy™ 2008" i gruppen FysikRevy™
 • ...

Aktører

Forestil dig nu at vi er i en eller anden gruppe. Det kunne f.eks. være FysikRevy™ eller PSI. De besøgende kan vi så inddele i fire klasser:

 • Alle (ok, det siger vel sig selv?)
 • Brugere (Alle der er logget ind med en bruger på PSI)
 • Medlemmer (Ok, alle der er medlem af gruppen)
 • Gruppeadmins (admins i gruppen)

For hver resurse kan man så vælge hvilke klasser der har adgang til den.

Rettigheder

Hver resurse har fire rettighedsniveaur:

Læse-rettigheder

Betyder ganske enkelt at man har lov til at læse eller at se resursen. Som udgangspunkt har alle ret til at se alle dele af en enkelt gruppe.

Interaktions-rettigheder

Er lidt mere tricky. Det angiver rettigheder til at interagere med resursen. Hvis resursen var en poll, ville interaktionsrettigheder fortælle, hvem der havde ret til at stemme i pollen. Hvis resursen derimod var et galleri, ville det interaktions-rettighederne omhandle hvem der havde ret til at kommentere billederne i galleriet.

Manipulations-rettigheder

Manipulations-rettigheder angiver hvem der har ret til at "manipulere" med en resurse. Det være at oprette nye artikler i en wiki. Eller at redigere i eksisterende artikler. Det angiver også hvem der har rettighed til at uploade nye billeder til et galleri, og hvem der må oprette nye begivenheder i kalenderen.

Kontrol-rettigheder

Kontrol-rettigheder aniver hvem der må ændre rettighederne. Normalt er det kun gruppe-admninistratorer der har ret til at redigere i rettighederne, men det kan de selvfølgelig selv give andre tilladelse til. Enten for hele gruppen, eller for dele af guppen.

Kontakt

PSI.NBI.dk hostes af Niels Bohr Institutet på en server sponsoreret af KUUR. PSI udvikles og administreres udelukkende af studerende på fysik.

Du kan til envher tid kontakte de travle redaktører på psi@fys.ku.dk.

Fælles coolness

PSI køres 100% af fysikstuderende. Derfor afhænger PSI også af vores fælles bidrag til den fælles coolness. Kun få har direkte datalogagtige tendenser og sidder hele natten og koder PSI, men alle kan tilføje relevant, nødvendigt og interessant indhold til PSI.

Så husk det: Vores fælles coolness skyldes alle de mange der har bidraget til PSI på den ene eller anden måde. Giv dem lidt street-cred når du møder dem næste gang. På den måde kan PSI blive ved med at gøre studiet sjovere og lettere.

Lovgivning og Copyright

Det er trivielt, men vi nævner det alligevel: Alt hvad der udgives på PSI - af redaktører eller brugere - skal overholde dansk lovgivning.

Offentligt indhold gjort tilgængelig for almenheden under Creative Commons some rights reserved medmindre andet angives.

2019 PSI