PSI.NBI.DK Grupper+

PSI.NBI.DK

PSI er skrevet af fysikstuderende til fysikstuderende. Målet er at gøre hverdagen lettere–både fagligt og socialt.

Admins

Arvid
Kim
Schou
Et
Boeje
Fiana
Amaliec
Fitfot

E rigtig wiki for alle studerende ved Niels Bohr Insitutet. En wiki som indeholder (eller rettere bør indeholde) alle relevante informationer om fysikstudiet ved NBI. En slags Rusmappe for alle årgange.


Det er hensigten at alle fysiskstuderende via wikierne på psi.nbi.dk har direkte adgang til al den nødvendige information omkring studiet, det være sig regler, traditioner, begivenheder og diverse praktiske ting.


toc


Hvad er en wiki?


Opbygninen er som en klassisk wiki. Ifølge Wikipedia:

En wiki er en webside hvor enhver ved hjælp af en browser kan oprette, vedligeholde og forfatte webdokumenter og websider i samarbejde med andre.

En wiki sætter grupper i stand til at organisere og dele indhold og viden på en organisk og fri måde, og gør det muligt at planlægge og dokumentere deres daglige aktiviteter.


Et kort uddrag af de mest læste artikler på psi.nbi.dk:


* Kursusoversigt

* Introduktion til Computerstystemet

* Oversigt over spisesteder


En oversigt over samtlige artikler i denne wiki finder du på group/psi/wiki.


Hvordan fungerer wikierne?


Enhver bruger på PSI kan let tilføje, og redigere stort set alle artiklerne i wikien.

Skulle man finde en fejl i en af de få låste artikler, sender man sine ændringer til en administrator på .


Hvordan opretter jeg en ny artikel?


Det er faktisk let at oprette en ny artikel!


For at oprette en artikel skal du først logge ind. Gå derefter ind på adressen: http://psi.nbi.dk/groups/psi/wiki/din_side, og du kan så udfylde titel og indhold for din nye artikel.

Det eneste krav til artiklerne på PSI er som sagt at de på den ene eller anden måde har relevans for Fysikstudiet ved NBI. Derudover accepteres såkaldt vandalisme heller ikke.


Hvordan redigerer man en artikel?


Stort set alle artikler på PSI kan redigeres af alle brugerne. Finder du fejlagtig eller mangelfuld information i en artikel, kan du (hvis du er logget ind) trykke på 'Rediger-knappen' oppe i venstre hjørne.


Artiklerne i en wiki er skrevet i en speciel syntaks, også kaldet wikitext. Du kan læse mere om denne syntaks i artiklen om WikiText.


Hvordan diskuterer man en artikel?


Er man ultilfreds med en indholdet på en side kan man indlede en diksussin på den tilknyttede Kommentar-side. Skriv sagligt og objektivt, og søg en konsturktiv dialog, så artiklen bliver bedre.


Tags: wiki, hjælp, guide.

Kontakt

PSI.NBI.dk hostes af Niels Bohr Institutet på en server sponsoreret af KUUR. PSI udvikles og administreres udelukkende af studerende på fysik.

Du kan til envher tid kontakte de travle redaktører på psi@fys.ku.dk.

Fælles coolness

PSI køres 100% af fysikstuderende. Derfor afhænger PSI også af vores fælles bidrag til den fælles coolness. Kun få har direkte datalogagtige tendenser og sidder hele natten og koder PSI, men alle kan tilføje relevant, nødvendigt og interessant indhold til PSI.

Så husk det: Vores fælles coolness skyldes alle de mange der har bidraget til PSI på den ene eller anden måde. Giv dem lidt street-cred når du møder dem næste gang. På den måde kan PSI blive ved med at gøre studiet sjovere og lettere.

Lovgivning og Copyright

Det er trivielt, men vi nævner det alligevel: Alt hvad der udgives på PSI - af redaktører eller brugere - skal overholde dansk lovgivning.

Offentligt indhold gjort tilgængelig for almenheden under Creative Commons some rights reserved medmindre andet angives.

2019 PSI