PSI.NBI.DK Grupper+

PSI.NBI.DK

PSI er skrevet af fysikstuderende til fysikstuderende. Målet er at gøre hverdagen lettere–både fagligt og socialt.

Admins

Arvid
Kim
Schou
Et
Boeje
Fiana
Amaliec
Fitfot

}


toc


gnuplot er et gratis program der benyttes til at plotte data. Du kan downloade gnuplot til Linux eller til Windows.


gnuplot har ikke noget fancy klik-og-peg interface. Al kommunikation forefår via en kommandolinje, hvor man altså skriver kommandoer til gnuplot. Hvis jeg f.eks. vil plotte sinus-funktionen


>> plot sin(x)


Hvilket genererer noget meget tæt på det herunder (Udseendet af en graf kan ændre sig en lille smule når man eksporterer i gnuplot).


frame|>> plot sin


Der findes forskellige maunualer til gnuplot:

* En kort gnuplot tutorial

* Not So Frequently Asked Questions about gnuplot (En rigtig god side hvor man som regel kan finde svar på sine spørgsmål)

* Den officielle gnuplot manual (som desværre er ret uigennemskuelig).


Da gnuplot er kommandolinjebaseret, er det muligt at skrive scripts til gnuplot. Dvs. små programmer som består af gnuplot kommandoer. Det er ofte langt nemmere at arbejde i scripts end i kommandolinje-mode.


*En script skabelon

* En masse rare demo scripts


At plotte data


}


At fitte data


}


At gemme plots


}


gnuplot scripts


}


Om navnet gnuplot


}

Tags: it, gnuplot, rus.

Kontakt

PSI.NBI.dk hostes af Niels Bohr Institutet på en server sponsoreret af KUUR. PSI udvikles og administreres udelukkende af studerende på fysik.

Du kan til envher tid kontakte de travle redaktører på psi@fys.ku.dk.

Fælles coolness

PSI køres 100% af fysikstuderende. Derfor afhænger PSI også af vores fælles bidrag til den fælles coolness. Kun få har direkte datalogagtige tendenser og sidder hele natten og koder PSI, men alle kan tilføje relevant, nødvendigt og interessant indhold til PSI.

Så husk det: Vores fælles coolness skyldes alle de mange der har bidraget til PSI på den ene eller anden måde. Giv dem lidt street-cred når du møder dem næste gang. På den måde kan PSI blive ved med at gøre studiet sjovere og lettere.

Lovgivning og Copyright

Det er trivielt, men vi nævner det alligevel: Alt hvad der udgives på PSI - af redaktører eller brugere - skal overholde dansk lovgivning.

Offentligt indhold gjort tilgængelig for almenheden under Creative Commons some rights reserved medmindre andet angives.

2019 PSI