PSI.NBI.DK Grupper+

PSI.NBI.DK

PSI er skrevet af fysikstuderende til fysikstuderende. Målet er at gøre hverdagen lettere–både fagligt og socialt.

Admins

Arvid
Kim
Schou
Et
Boeje
Fiana
Amaliec
Fitfot
Quantum Mechanics

Titel Schaum's outlines, Quantum Mechanics
Emne Fysik
Forfatter Yoav Pegleg, Reuven Pnini, Elyahu Zaarur
Forlag McGraw-Hill

Anmeldelser


Jeg købte bogen fordi jeg seriøst manglede nogle udregnede eksempler jeg kunne følge, ikke bare nogle udledninger, men trinvis udregning af nogle opgaver.


Lige som de andre bøger af Schaum's lovede denne bog guld og grønne skove mht karakterforbedring osv.


Jeg må tilstå at jeg er noget ambivalent i forhold til bogen. Den forsøger virkelig at komme med mange gode eksempler hvor der er regnet trin for trin for specifikke opgaver. Og skønt notationen til tider er noget anderledes end den vi bruger på KU og den af og til lader en i stikken med at forvente at man ved, kan huske, eller selv har regnet resultatet ud på nuværende tidspunkt, kan man se at den virkelig prøver, at hjælpe en til at kunne regne kvant.


Bogen starter med en kort introduktion til div. begreber, hvorfor man bruger kvant,hvilken matematik der ligger til grund, partikel i en box, den harmonisk oscillator osv.


Men det bliver hurtigt nogle meget lange ligninger, og bogen er rigtig dårlig til at fortælle præcis hvad den har gjort og hvorfor. så man ender med at lede efter forskellene i de lange udledninger for at prøve at få et hint om hvad der var pointen.


Så selvom bogen virkelig forsøger at følge holde en i hånden igennem udregningerne tabte den mig en del gange og jeg sad tilbage uden de "aha"-oplevelser jeg havde håbet på.


Oversigt over andre Anmeldelser

Tags: anmeldelser, bog, fysik.

Kontakt

PSI.NBI.dk hostes af Niels Bohr Institutet på en server sponsoreret af KUUR. PSI udvikles og administreres udelukkende af studerende på fysik.

Du kan til envher tid kontakte de travle redaktører på psi@fys.ku.dk.

Fælles coolness

PSI køres 100% af fysikstuderende. Derfor afhænger PSI også af vores fælles bidrag til den fælles coolness. Kun få har direkte datalogagtige tendenser og sidder hele natten og koder PSI, men alle kan tilføje relevant, nødvendigt og interessant indhold til PSI.

Så husk det: Vores fælles coolness skyldes alle de mange der har bidraget til PSI på den ene eller anden måde. Giv dem lidt street-cred når du møder dem næste gang. På den måde kan PSI blive ved med at gøre studiet sjovere og lettere.

Lovgivning og Copyright

Det er trivielt, men vi nævner det alligevel: Alt hvad der udgives på PSI - af redaktører eller brugere - skal overholde dansk lovgivning.

Offentligt indhold gjort tilgængelig for almenheden under Creative Commons some rights reserved medmindre andet angives.

2019 PSI