PSI.NBI.DK Grupper+

PSI.NBI.DK

PSI er skrevet af fysikstuderende til fysikstuderende. Målet er at gøre hverdagen lettere–både fagligt og socialt.

Admins

Arvid
Kim
Schou
Et
Boeje
Fiana
Amaliec
Fitfot

Dette er en gammel udgave:

Nyttige programmer

emacs vpython maple openoffice rus

I laboratorieøvelserne i fysik 1 kommer du til at anvende programmer som Emacs, vPython og Open Office. Nedenfor finder du links til download af programmerne.


Emacs

Emacs er en teksteditor, som er velegnet til at oprette og redigere html-dokumenter. Download til windows og mac.


VPython

Vpython er programmeringssproget Python plus et modul, som gør det muligt at lave 3D-billeder og simulationer. Downloades fra http://vpython.org/

På denne side findes et simpelt program med en hoppende bold forklaret.


Open Office

Open Office er en gratis kontorpakke til bl.a. tekstbehandling, regneark og præsentationer. Download til windows og mac. Men hvis du har en relativt gammel mac (med PPC), så skal du bruge dette link.


Maple

Maple er et matematikprogram, som du kommer til at bruge meget i matematikfagene. Det kan downloades ved at logge ind på www.punkt.ku.dk og derefter vælges i softwarebiblioteket. Licensnøglen findes også på hjemmesiden.


LaTeX

LaTeX Lah-tech er et computerprogram, som er meget velegnet til at skrive og formatere tekst og matematiske formler. Du kan finde meget mere info og links til download i artiklen om LaTeX.

Kontakt

PSI.NBI.dk hostes af Niels Bohr Institutet på en server sponsoreret af KUUR. PSI udvikles og administreres udelukkende af studerende på fysik.

Du kan til envher tid kontakte de travle redaktører på psi@fys.ku.dk.

Fælles coolness

PSI køres 100% af fysikstuderende. Derfor afhænger PSI også af vores fælles bidrag til den fælles coolness. Kun få har direkte datalogagtige tendenser og sidder hele natten og koder PSI, men alle kan tilføje relevant, nødvendigt og interessant indhold til PSI.

Så husk det: Vores fælles coolness skyldes alle de mange der har bidraget til PSI på den ene eller anden måde. Giv dem lidt street-cred når du møder dem næste gang. På den måde kan PSI blive ved med at gøre studiet sjovere og lettere.

Lovgivning og Copyright

Det er trivielt, men vi nævner det alligevel: Alt hvad der udgives på PSI - af redaktører eller brugere - skal overholde dansk lovgivning.

Offentligt indhold gjort tilgængelig for almenheden under Creative Commons some rights reserved medmindre andet angives.

2019 PSI