PSI.NBI.DK Grupper+

PSI.NBI.DK

PSI er skrevet af fysikstuderende til fysikstuderende. Målet er at gøre hverdagen lettere–både fagligt og socialt.

Admins

Arvid
Kim
Schou
Et
Boeje
Fiana
Amaliec
Fitfot

Dette er en gammel udgave:

Nyttige programmer

emacs vpython maple openoffice rus

}


I laboratorieøvelserne på Mek 1 kommer du til at anvende programmer som Emacs, MatLab og Open Office, og i MatIntro kurset kommer du til at anvende Maple i meget stort omfang. Nedenfor finder du links til download af programmerne.


Maple


Maple er et matematikprogram, som du kommer til at bruge meget i matematikfagene. Det kan downloades ved at logge ind på www.kunet.dk og derefter vælges i softwarebiblioteket. Licensnøglen findes også på hjemmesiden.


Matlab


Matlab er et beregnings- og databehandlingsprogram der baserer sig på matrice-manipulationer. Matlab har sit eget programmeringssprog, som er bredt anvendt i industrien. Læs mere om hvordan du downloader og installerer Matlab.


Emacs


Emacs er en teksteditor, som er velegnet til at oprette og redigere html-dokumenter. Den kan også anvendes som editor til LaTeX samt programmering. Download til windows og mac.


Open Office


Open Office er en gratis kontorpakke til bl.a. tekstbehandling, regneark og præsentationer. Download til windows og mac. Men hvis du har en relativt gammel mac (med PPC), så skal du bruge dette link.


LaTeX


LaTeX Lah-tech er et computerprogram, som er meget velegnet til at skrive og formatere tekst og matematiske formler. Du kan finde meget mere info og links til download i artiklen om LaTeX.

Kontakt

PSI.NBI.dk hostes af Niels Bohr Institutet på en server sponsoreret af KUUR. PSI udvikles og administreres udelukkende af studerende på fysik.

Du kan til envher tid kontakte de travle redaktører på psi@fys.ku.dk.

Fælles coolness

PSI køres 100% af fysikstuderende. Derfor afhænger PSI også af vores fælles bidrag til den fælles coolness. Kun få har direkte datalogagtige tendenser og sidder hele natten og koder PSI, men alle kan tilføje relevant, nødvendigt og interessant indhold til PSI.

Så husk det: Vores fælles coolness skyldes alle de mange der har bidraget til PSI på den ene eller anden måde. Giv dem lidt street-cred når du møder dem næste gang. På den måde kan PSI blive ved med at gøre studiet sjovere og lettere.

Lovgivning og Copyright

Det er trivielt, men vi nævner det alligevel: Alt hvad der udgives på PSI - af redaktører eller brugere - skal overholde dansk lovgivning.

Offentligt indhold gjort tilgængelig for almenheden under Creative Commons some rights reserved medmindre andet angives.

2019 PSI