PSI.NBI.DK Grupper+

PSI.NBI.DK

PSI er skrevet af fysikstuderende til fysikstuderende. Målet er at gøre hverdagen lettere–både fagligt og socialt.

Admins

Arvid
Kim
Schou
Et
Boeje
Fiana
Amaliec
Fitfot

Titel Nonlinear Dynamics and Chaos
Emne Kaos
Forfatter Steven H. Strogratz
Udgiver Westview
År 1994
Udgave 2nd edition

Anmeldelser


God og letlæselig bog med eksempler inden for næsten alle tænktelige områder fra ildfluer til superledning og lasere. Dens letlæselighed og de mange eksempler gør dog at det godt kan tage ret lang tid at finde det man søger i den. Der er rigtig mange opgaver som belyser stoffet godt.


Bogens svaghed er måske netop, at den er meget introducerende og stopper før, man kommer rigtigt dybt ind i stoffet. Der gives nogle ganske gode værktøjer til behandling af systemer af ikke-lineære differentialligninger i 1 og 2 dimensioner. Bl.a. analytiske og grafiske metoder til at karakterisere systemets opførsel. I 3 dimensioner, hvor kaos begynder at optræde beror en del af behandlingen af systemerne på numeriske metoder, som bogen ikke giver færdigheder i. Men alt i alt en god introducerende bog. Og mange og spændende eksempler.


Virker som en rigtig god og letlæselig bog med fokus på anvendelser indefor Fysik, Kemi og Biologi. Vil mene at det er en af de bedste introduktioner til ikke-lineæere systemer der findes på markedet.


Oversigt over andre Anmeldelser

Tags: anmeldelser, bog.

Kontakt

PSI.NBI.dk hostes af Niels Bohr Institutet på en server sponsoreret af KUUR. PSI udvikles og administreres udelukkende af studerende på fysik.

Du kan til envher tid kontakte de travle redaktører på psi@fys.ku.dk.

Fælles coolness

PSI køres 100% af fysikstuderende. Derfor afhænger PSI også af vores fælles bidrag til den fælles coolness. Kun få har direkte datalogagtige tendenser og sidder hele natten og koder PSI, men alle kan tilføje relevant, nødvendigt og interessant indhold til PSI.

Så husk det: Vores fælles coolness skyldes alle de mange der har bidraget til PSI på den ene eller anden måde. Giv dem lidt street-cred når du møder dem næste gang. På den måde kan PSI blive ved med at gøre studiet sjovere og lettere.

Lovgivning og Copyright

Det er trivielt, men vi nævner det alligevel: Alt hvad der udgives på PSI - af redaktører eller brugere - skal overholde dansk lovgivning.

Offentligt indhold gjort tilgængelig for almenheden under Creative Commons some rights reserved medmindre andet angives.

2019 PSI