PSI.NBI.DK Grupper+

PSI.NBI.DK

PSI er skrevet af fysikstuderende til fysikstuderende. Målet er at gøre hverdagen lettere–både fagligt og socialt.

Admins

Arvid
Kim
Schou
Et
Boeje
Fiana
Amaliec
Fitfot

Det kan tit være nyttigt at kunne skrive formler i f.eks. HTML-dokumenter eller i præsentationer lavet med PowerPoint, Keynote eller lignende. Disse har en mildt sagt elendig understøttelse for matematisk notation, men her kan LaTeX komme til hjælp.


Onlineløsningen:


Gå til [1]. Du skal muligvis sætte baggrunden til White i drop-down-menuen, hvis du skal bruge formlerne i PowerPoint.


Eksperimenter også med de forskellige firformater du kan vælge. PNG og GIF er begge gode billedformater.

SVG er et vektor-grafik-format (vektorgrafik er uendeligt skalerbart, hvilket vil sige at du kan printe dit dokument i meter for ). Det er dog meget tænkeligt at Microsoft Office (og dermed PowerPoint) ikke kan læse SVG-filer.


Hvis du ikke kan se SVG-filen i din internetbrowser, så prøv Firefox (eller næsten hvad som helst andet end Internet Explorer), den burde kunne.


Til Linux:


Til Linux findes programmet Eqe, som har et felt, hvor man kan taste LaTeX-koden for en formel ind, og programmet laver formlen som en billedfil, som man med musen kan trække direkte over i f.eks. OpenOffice, Nvu eller et andet program.


Bruger man Linux på sin egen computer, kan man sandsynligvis finde Eqe i sin pakkemanager - det kræver selvfølgelig, at man har LaTeX installeret, men det skulle pakkemanageren huske for dig.


Eqe er nu også installeret på computerne på HCØ (Men ikke på NBI!), og kan kaldes ved at skrive eqe enten i en terminal eller i det vindue, der popper op,. når man taster Alt-F2.


Screenshot:


eqeqshot-lille.jpg


Til Mac:


Til Mac findes et program næsten fuldstændig magen til Eqe, der hedder LaTeXit. Når du har installeret LaTeX-distributionen til Mac ( MacTeX), burdet det være installeret. Hvis ikke er det som andre Mac-prgrammer superlet at installere: hent programmet på hjemmesiden, åbn .dmg-arkivet og træk LaTeXit over i din Programmer-mappe - eller hvor du nu vil have det.


Du er nu klar til at åbne programmet og lave top-lækre formler til dit Pages-, Keynote- eller iWeb-dokument.... Eller en alm. plain html-fil.


LaTeXit kræver også at LaTeX er installeret for at virke, se artiklen om LaTeX.


Screenshot:


latexit-lille.jpg


Til Windows


Uden den store erfaring, kan jeg se at der findes et program der hedder Laeged, som kører via java og LateX (altså også Windows). Nogen der har erfaringer med programmet?


Tags: it, latex.

Kontakt

PSI.NBI.dk hostes af Niels Bohr Institutet på en server sponsoreret af KUUR. PSI udvikles og administreres udelukkende af studerende på fysik.

Du kan til envher tid kontakte de travle redaktører på psi@fys.ku.dk.

Fælles coolness

PSI køres 100% af fysikstuderende. Derfor afhænger PSI også af vores fælles bidrag til den fælles coolness. Kun få har direkte datalogagtige tendenser og sidder hele natten og koder PSI, men alle kan tilføje relevant, nødvendigt og interessant indhold til PSI.

Så husk det: Vores fælles coolness skyldes alle de mange der har bidraget til PSI på den ene eller anden måde. Giv dem lidt street-cred når du møder dem næste gang. På den måde kan PSI blive ved med at gøre studiet sjovere og lettere.

Lovgivning og Copyright

Det er trivielt, men vi nævner det alligevel: Alt hvad der udgives på PSI - af redaktører eller brugere - skal overholde dansk lovgivning.

Offentligt indhold gjort tilgængelig for almenheden under Creative Commons some rights reserved medmindre andet angives.

2019 PSI