PSI.NBI.DK Grupper+

PSI.NBI.DK

PSI er skrevet af fysikstuderende til fysikstuderende. Målet er at gøre hverdagen lettere–både fagligt og socialt.

Admins

Arvid
Kim
Schou
Et
Boeje
Fiana
Amaliec
Fitfot

Titel Introduction to Quantum Mechanics
Emne Kvantemekanik
Forfatter David J. Griffiths
Udgiver Prentice Hall
År 2005
Udgave 2

Anmeldelser


Ingen enkelt bog kan gøre det som introduction til kvantemekanik, men denne bog er meget tæt på, og er en absolut must have (hvis du har svært ved kvant). Ja denne bog er af samme forfatter som El-bogen, og er notop blevet taget i brug på nano-kvant. Bogen er på ~450 sider og er en rimelig bred introduktion til kvantemekanik. Der opererers både med schrödinger og dirac notation. Griffiths stærke side er at han formår at introducere de fysiske grundbegreber på forståelig måde, samtid med at han holde en god overodnet struktur. Bogen er f.eks. delt op i to dele: Teori og Anvendelse, og har også en god introduction til bølgefunktioner. God fornøjelse mvh. David Balslev-Clausen


Jeg er helt enig i, at denne bog er et must have. Især kan jeg godt lide, hvordan den starter. Bogen tager udgangspunkt i Schrödinger ligningen og bølgefunktioner og giver herefter en introduktion og forklaring af, hvordan man skal opfatte og forstå en bølgefunktion. Herunder gives der en introduktion til de statistiske begreber, der er nødvendige. Bogens appendix om lineær algebra og introduktion til matrix kvant er også helt i top. Endvidere indeholder bogens senere kapitler en række avancerede emner, som rækker langt ud over den obligatoriske undervisning i kvantemekanik.


Oversigt over andre Anmeldelser

Tags: anmeldelser, bog.

Kontakt

PSI.NBI.dk hostes af Niels Bohr Institutet på en server sponsoreret af KUUR. PSI udvikles og administreres udelukkende af studerende på fysik.

Du kan til envher tid kontakte de travle redaktører på psi@fys.ku.dk.

Fælles coolness

PSI køres 100% af fysikstuderende. Derfor afhænger PSI også af vores fælles bidrag til den fælles coolness. Kun få har direkte datalogagtige tendenser og sidder hele natten og koder PSI, men alle kan tilføje relevant, nødvendigt og interessant indhold til PSI.

Så husk det: Vores fælles coolness skyldes alle de mange der har bidraget til PSI på den ene eller anden måde. Giv dem lidt street-cred når du møder dem næste gang. På den måde kan PSI blive ved med at gøre studiet sjovere og lettere.

Lovgivning og Copyright

Det er trivielt, men vi nævner det alligevel: Alt hvad der udgives på PSI - af redaktører eller brugere - skal overholde dansk lovgivning.

Offentligt indhold gjort tilgængelig for almenheden under Creative Commons some rights reserved medmindre andet angives.

2019 PSI