PSI.NBI.DK Grupper+

PSI.NBI.DK

PSI er skrevet af fysikstuderende til fysikstuderende. Målet er at gøre hverdagen lettere–både fagligt og socialt.

Admins

Arvid
Kim
Schou
Et
Boeje
Fiana
Amaliec
Fitfot

}


|

toc


Internet fra fysiks computere


For at du kan surfe på internettet via Linux, skal du først åbne en internet-browser. Standardbrowseren til Linux hedder Mozilla Firefox.


Navigationen i Firefox minder i høj grad om navigationen i andre internetbrowsere som Internet Explorer eller Opera. Firefox har dog en række ekstra-funktioner der gør det både hurtigere og lettere at surfe på nettet. Du kan læse mere om Firefox på Mozilla Firefox' hjemmeside.

Du kan åbne Firefox på tre måder:


Første metode


*Tryk på K-ikonet (ligger der hvor startmenuen ligger i Windows), vælg Internet og til sidst Mozilla Firefox.


Anden metode


*Tryk Alt+F2

*I vinduet som åbner skriver du: firefox

*Tryk Enter


Tredje Metode


*Åben en shell og skriv firefox &


Eduroam - internet fra din bærbare computer


Idéen bag Eduroam er, at studerende fra et universitet som benytter Eduroam til internetadgang, skal kunne gå på nettet på et hvilket som helst andet universitets eduroam-netværk. Idéen er god, men i praksis medfører Eduroam ofte blod, sved og tårer. Men herunder forsøger vi at hjælpe lidt til.


Bemærk at der skelnes mellem store og små bogstaver. Det er altså ikke lige meget om man skriver NBI.KU.DK eller nbi.ku.dk.


Logon-oplysninger

I den følgende tekst benyttes abc123 som fyskonto-brugernavn.

Der er to muligheder når man skal logge på eduroam. Det ene er at bruge alumni-emailen, og den anden, som vi her vil koncentrere os om, er fys-kontoen.

Brugernavn og domæne (adskilt af @): abc123@NBI.KU.DK

Password: Det password du bruger til at logge på fysikstudiets computere på HCØ.


På Linux


Det er rimeligt lige til at sætte Linux op til Eduroam. Under Ubuntu Linux (Gnome desktop manager) gøres det således:


*Klik på ikonet som lister de trådløse forbindelser i dit Notification area.

*Vælg eduroam og indstil boksen som vist på billedet herunder.

*Kilk Connect og håb på at eduroam har lyst til at virke i dag. Hvis du bliver spurgt efter et certifikat klikker du bare på Ignore.

|center


På Windows


For at få Windows på Eduroam, skal man have en klient installeret, som kan håndtere forbindelsen. Klienten er gratis og kan hentes her (KU's officielle - Windows 7 står ikke på som understøttet syresystem, men mon ikke det virker?) eller her (uofficiel, nyere klient).

Når klienten er installeret skal man fortælle Windows at det er denne klient der skal benyttes.


Hvis du har en engelsk udgave af Windows, er det muligvis ikke nødvendigt at benytte en af de klienter som nævnes ovenfor. Oxford Univeristet har lavet en guide, som ikke benytter en klient fra en tredjepart, og det er klart at foretrække. Se afsnittet Andre Enheder i bunden af artiklen for mere information.


* Åbn Control Panel fra Startmenuen, og vælg Network and Sharing Center og klik på Manage Wireless Networks i siden af vinduet:

|center

*Klik på Add og vælg Manually create a network Profile:


|center

|center


*I Network name skriver du eduroam, Security type er WPA2-Enterprise og Encryption type er AES. Klik på Next når du har udfyldt formuleren:

|center


*Klik på Change connetion settings.

*I vinduet som åbner kan du under fanebladet Connection med fordel tilvælge Connect atomatically when the network is in range:

|center||center


*Under fanebladet Security har du en mulighed som hedder Choose a network authentication method'. Den skal sættes til 'AuthorId: #####: SecureW2 EAP-TTLS. Klik derefter på knappen Settings.:

|center||center


*I menuen for SecureW2-klienten skal du vælge yderligere netværksindstillinger og indtaste dine brugeroplysninger. Under fanebladet Connetion tilvælger du Use alternate outer identity. Du skal angive annonymous@nbi.ku.dk under Specify outer identity:

|center


*Under fanebladet Certificates fravælger du Verify server certificate hvis det er tilvalg:

|center


*Under fanebladet Authentication vælger du PAP i drop-down menuen Select Authentication Method:

|center


*Under fanebladet User account skal du under Username skrive dit fys-brugernavn. I Password skriver du det password du bruger til at logge på fysiks computere med. I Domain skriver du NBI.KU.DK.

|center


Andre enheder


Det er muligt at få andre enheder til at virke sammen med Eduroam. De er dog ikke dækket af denne vejledning, men du skal være meget velkommen til selv at tilføje dem.


Hvis det tilfældigvis er en Android-baseret telefon du ønsker at få på Eduroam, så brug vejledningen til Linux. Du skal angive et "master password" for at kunne tilgå indstillingerne, men ellers er det meget ens opsætning (men nu er Android jo også en modificeret udgave af Linux).


Der er også hørt rygter om fungerende iPod Touch på Eduroam.


Hvis du har en enhed som ikke er dækket af denne vejledning, så kan du prøve andre uddannelsesorganisationers guides. Du skal selvfølgelig tage højde for at du bruger nogle andre login-kritterier end vi gør på fysikstudiet, og hvis der er nogle netværks-indstillinger der er anderledes - hvis de fx bruger TKIP i stedet for AES, så skal du selvfølgelig vælge AES.


Her er et par links til sider fra andre organisationers guides som kan være nyttige:


*[1]

*[2]

*[3]

*[4]

*[5]

Tags: it, eduroam.

Kontakt

PSI.NBI.dk hostes af Niels Bohr Institutet på en server sponsoreret af KUUR. PSI udvikles og administreres udelukkende af studerende på fysik.

Du kan til envher tid kontakte de travle redaktører på psi@fys.ku.dk.

Fælles coolness

PSI køres 100% af fysikstuderende. Derfor afhænger PSI også af vores fælles bidrag til den fælles coolness. Kun få har direkte datalogagtige tendenser og sidder hele natten og koder PSI, men alle kan tilføje relevant, nødvendigt og interessant indhold til PSI.

Så husk det: Vores fælles coolness skyldes alle de mange der har bidraget til PSI på den ene eller anden måde. Giv dem lidt street-cred når du møder dem næste gang. På den måde kan PSI blive ved med at gøre studiet sjovere og lettere.

Lovgivning og Copyright

Det er trivielt, men vi nævner det alligevel: Alt hvad der udgives på PSI - af redaktører eller brugere - skal overholde dansk lovgivning.

Offentligt indhold gjort tilgængelig for almenheden under Creative Commons some rights reserved medmindre andet angives.

2019 PSI