PSI.NBI.DK Grupper+

PSI.NBI.DK

PSI er skrevet af fysikstuderende til fysikstuderende. Målet er at gøre hverdagen lettere–både fagligt og socialt.

Admins

Arvid
Kim
Schou
Et
Boeje
Fiana
Amaliec
Fitfot


For at analysere de store mængder data skulle der programmeres nogle procedure i Fortran. Vores vejleder havde lagt en skabelon ud, men et kendskab til et hvilket som helst programmeringssprog

hos i hvert fald en i gruppen vil nok være at foretrække.

Titel Higgs Hunting - Seperation af Simulerede Data
Emne Partikelfysik
Forfattere Jerome Baltzersen, Morten Hornbech, Mona Kildetoft og Kim Petersen
Vejleder Troels C. Petersen
År 2006
Karakter 13
Kort Resume Under antagelse af Higgs-partiklens eksistens havde vores vejleder produceret en mængde data, som vi ved statistiske metoder skulle analysere. Det fysik der krævedes for at forstå projektet var ikke uoverskueligt, men der benyttes til tider ret avancerede statistiske metoder. Alle fire studerende, der skrev dette projekt havde forinden læst et års matematik, og havde derfor på forhånd en del indblik i statistik.
Kommentarer Projektet giver de studerende et fremragende indblik i de metoder og værktøjer man som (partikel)fysiker kommer til at bruge i sin hverdag. Sidst men ikke mindst skal de nævnes, at vores vejleder var utrolig tålmodig,motiverende og ikke mindst dygtig.
Projekt

Oversigt over andre Førsteårsprojekter

Tags: projekter, førsteårsprojekt, partikelfysik.

Kontakt

PSI.NBI.dk hostes af Niels Bohr Institutet på en server sponsoreret af KUUR. PSI udvikles og administreres udelukkende af studerende på fysik.

Du kan til envher tid kontakte de travle redaktører på psi@fys.ku.dk.

Fælles coolness

PSI køres 100% af fysikstuderende. Derfor afhænger PSI også af vores fælles bidrag til den fælles coolness. Kun få har direkte datalogagtige tendenser og sidder hele natten og koder PSI, men alle kan tilføje relevant, nødvendigt og interessant indhold til PSI.

Så husk det: Vores fælles coolness skyldes alle de mange der har bidraget til PSI på den ene eller anden måde. Giv dem lidt street-cred når du møder dem næste gang. På den måde kan PSI blive ved med at gøre studiet sjovere og lettere.

Lovgivning og Copyright

Det er trivielt, men vi nævner det alligevel: Alt hvad der udgives på PSI - af redaktører eller brugere - skal overholde dansk lovgivning.

Offentligt indhold gjort tilgængelig for almenheden under Creative Commons some rights reserved medmindre andet angives.

2019 PSI