PSI.NBI.DK Grupper+

PSI.NBI.DK

PSI er skrevet af fysikstuderende til fysikstuderende. Målet er at gøre hverdagen lettere–både fagligt og socialt.

Admins

Arvid
Kim
Schou
Et
Boeje
Fiana
Amaliec
Fitfot

}


Gratis mad er en af hovedbestanddelene af en dedikeret fysikstuderendes kost. Som studerende gælder det derfor om at være klar, når muligheden for gratis mad byder sig. Man kan groft sagt inddele gratis mad i to kategorier


* Fortjent gratis mad

* Tilnasset gratis mad


Som studerende kan man gøre sig fortjent til gratis mad ved at deltage i et foredrag, et møde eller være inviteret til et arrangement. Her er det i orden at tage for sig og fylde depoterne op. I visse tilfælde er det endda muligt at sikre sig et eventuelt overskud og gemme det i køleskabet i |RUM| til senere brug.


Når der er arrangementer med gratis mad, men hvor man ikke er inviteret eller ikke har gjort sig fortjent til maden, er der stadig en mulighed for at tilnasse sig en omgang gratis mad.

Denne tilnassen kan enten ske legalt efter at arrangementet er slut, ved at sørge for at resterne ikke går til spilde, eller ved en såkaldt receptionscrashing, hvor man lader som om, at man har gjort sig fortjent til maden. Faren er her naturligvis, at man bliver opdaget som nasser og smidt væk. Her kan det være en god idé at gemme sig i mængden og ikke gøre sig for meget bemærket. En afpasset tøjstil kan hjælpe til dette.


Bemærk at der gælder et æreskodeks blandt studerende, der forbyder en studerende, der har gjort sig fortjent til den gratis mad at anmelde en studerende, der nasser.


Annoncering af gratis mad


Arrangementer med gratis mad annonceres ofte via email eller opslag på lokaliteten, hvor maden vil befinde sig.

En email eller opslag røber dog ikke altid, at der er tale om gratis mad. Hvis der står "med efterfølgende reception" e.l. er det klart, men der kan være tvivlstilfælde.

Som huskeregel er der gratis mad til: Tiltrædelses- og aftrædelsesforelæsninger, jubilæumer, kandidat- eller PhD forsvar samt indvielser. Til disse arrangementer kan man gøre sig fortjent til maden ved at deltage i foredraget og især ved medbragt gave.


En række arrangementer vil man ikke blive informeret om. Her vil der ofte være tale om gratis mad, man ikke har fortjent. Der gælder det om at holde øje med kendte lokaliteter, hvor der ofte serveres gratis mad eller lytte til forlydender om gratis mad (de spredes hurtigt).


Lokaliteter med gratis mad


Gratis mad kan fås en række steder. Nedenfor er de bedste:


* Receptioner: Disse afholdes især i SydendenHCØ, hvor der ofte er en god chance for at kunne gøre sig fortjent til maden eller kunne gemme sig i mængden. Ofte er det muligt at gøre sig fortjent ved at deltage i et foredrag i Aud 3.

** Mindre receptioner holdes i frokoststuen eller ved særlige lejligheder på Rockefeller eller NBI. Her kan det være sværere at gemme sig, så der gælder det om at gøre sig fortjent.

* Studenterpolitik: Man mistænker, at studenterpolitik i realiteten blev startet for at kunne skabe en legal platform for organiseret gratis mad. De fleste møder i studenterpolitik byder på gratis mad i en eller anden form. Således også møder i Fysisk Fagråd

*Køleskabet i |RUM|: Er det uden navn på, er det fortjent gratis.


Gratis mad internationalt set


Gratis mad som levevej for studerende er ikke et lokalt fænomen. I internet tegneserien Piled Higher and Deeper er gratis mad eller Free Food cementeret som koncept. I tegneserien bliver denne form for næring nærmest idealiseret.

Tags: rus.

Kontakt

PSI.NBI.dk hostes af Niels Bohr Institutet på en server sponsoreret af KUUR. PSI udvikles og administreres udelukkende af studerende på fysik.

Du kan til envher tid kontakte de travle redaktører på psi@fys.ku.dk.

Fælles coolness

PSI køres 100% af fysikstuderende. Derfor afhænger PSI også af vores fælles bidrag til den fælles coolness. Kun få har direkte datalogagtige tendenser og sidder hele natten og koder PSI, men alle kan tilføje relevant, nødvendigt og interessant indhold til PSI.

Så husk det: Vores fælles coolness skyldes alle de mange der har bidraget til PSI på den ene eller anden måde. Giv dem lidt street-cred når du møder dem næste gang. På den måde kan PSI blive ved med at gøre studiet sjovere og lettere.

Lovgivning og Copyright

Det er trivielt, men vi nævner det alligevel: Alt hvad der udgives på PSI - af redaktører eller brugere - skal overholde dansk lovgivning.

Offentligt indhold gjort tilgængelig for almenheden under Creative Commons some rights reserved medmindre andet angives.

2019 PSI