PSI.NBI.DK Grupper+

PSI.NBI.DK

PSI er skrevet af fysikstuderende til fysikstuderende. Målet er at gøre hverdagen lettere–både fagligt og socialt.

Admins

Arvid
Kim
Schou
Et
Boeje
Fiana
Amaliec
Fitfot

}Hver bruger på computersystemet på fysik har en mailkonto med adressen brugernavn@fys.ku.dk. Du kan tjekke og sende mails på en række forskellige måder:


|

toc


Downloade mail til en mailklient


Foretrækker du at downloade dine mails til din egen computer og benytte en mailklient som Microsoft Outlook eller Mozilla Thunderbird, kan dette også lade sig gøre. En komplet guide er endnu ikke færdig, så hvis du ikke selv er i stand til at sætte en mailklient op, må du benytte webmailen fysik stiller til rådighed.


Webmail


Der opstår dog ofte problemer i forbinelse med brugen af webmail. Men insisterer du på at benytte denne mulighed er det tit en god ide at skrive dine mails i et andet program og derefter copy-paste det ind i wemailen. Derved undgår du at miste mails, hvis der opstår problemer mens du skriver dine mails.


Åben en browser og indtast adressen webmail.fys.ku.dk/


Som brugernavn skal du bare bruge din din_fyskonto, og ikke din_fyskonto@fys.ku.dk.


ForwardingDu kan også forwarde de mails du modtager på din fysikkonto til en anden mailadresse. Det kræver at du opretter en .forward-fil i dit hjemmekatalog. Her indtaster du hvilke mailadresser du ønsker at forwarde din mail til.

* Start en tekst-editor, fx Kate, Kedit eller Gedit. Du kan finde programmet i K-menuen, eller du kan trykke Alt+F2, skrive navnet på programmet og trykke Enter.

*Indtast de mailadresser, du vil forwarde til, adskilt af et komma:

:abc123@gmail.com

*Det kan være en god ide også at skrive sin fys-mail med et '\' foran, så gemmer den nemlig stadig dine mails på din fys-konto. Så vil din .forward-fil se sådan ud:

:

\abc123@fys.ku.dk

minmail@gmail.com

*Gem filen i dit hjemmekatelog (den mappe som har samme navn som dit fyskonto-brugernavn som du brugte da du loggede ind) under navnet .forward. Filen er en skjult fil, og du kan derfor ikke se den når den er gemt.


Ønsker du senere hen at redigere filen, kan du trykke Alt+F2 og skrive navnet på det tekstbehandlingsproggram du brugte, efterfulgt af .forward, fx:

:

kedit .forward


Pine


Pine er en simpel mailklient som du åbner fra en shell. Først etablerer du forbindelse til mailserveren johansen med kommandoen:


:ssh johansen


Dernæst indtaster du dit password og trykker Enter.


center|pine_shell.png


Du åbner nu pine


:pine


Du navigerer rundt i pine ved hjælp af genvejstasterne beskrevet i bunden af din shell.


center|pine_index.png


Vil du vide mere om pine kan du kan du læse denne vejledning. Når ud afslutter pine skal du blot huske at afbryde forbindelsen til mailserveren ved at benytte:


:logout


Din mail fra KUnet


Det er i skrivende stund (august 2010) ikke muligt at videresende sin email fra KUnet, men det er muligt at få fx Gmail til at hente de emails fra din KUnet email-indbakke ind i Gmail-indbakken. Der er instruktioner her.

Tags: it.

Kontakt

PSI.NBI.dk hostes af Niels Bohr Institutet på en server sponsoreret af KUUR. PSI udvikles og administreres udelukkende af studerende på fysik.

Du kan til envher tid kontakte de travle redaktører på psi@fys.ku.dk.

Fælles coolness

PSI køres 100% af fysikstuderende. Derfor afhænger PSI også af vores fælles bidrag til den fælles coolness. Kun få har direkte datalogagtige tendenser og sidder hele natten og koder PSI, men alle kan tilføje relevant, nødvendigt og interessant indhold til PSI.

Så husk det: Vores fælles coolness skyldes alle de mange der har bidraget til PSI på den ene eller anden måde. Giv dem lidt street-cred når du møder dem næste gang. På den måde kan PSI blive ved med at gøre studiet sjovere og lettere.

Lovgivning og Copyright

Det er trivielt, men vi nævner det alligevel: Alt hvad der udgives på PSI - af redaktører eller brugere - skal overholde dansk lovgivning.

Offentligt indhold gjort tilgængelig for almenheden under Creative Commons some rights reserved medmindre andet angives.

2019 PSI