PSI.NBI.DK Grupper+

PSI.NBI.DK

PSI er skrevet af fysikstuderende til fysikstuderende. Målet er at gøre hverdagen lettere–både fagligt og socialt.

Admins

Arvid
Kim
Schou
Et
Boeje
Fiana
Amaliec
Fitfot


Mere konkret gik det ud på at måle på spiralbaner, på nogle gamle film fra 70'erne, og via lidt geometri, elektrostatik og statiske betragtininger finde de ovennævnte egenskaber for elektroner.


Metoden er selvfølgeligt forældet i dag, hvor boblekamre mest bruges til at lede efter sort stof.

Titel Elektroner i Boblekammer
Emne Partikelfysik
Forfattere Jesper Roy Christiansen, Michael Tranberg Rozenfeld, Emil B. L. Pedersen, Mikkel Hedegaard Jensen
Vejleder Hans Bøggild
År 2007
Karakter 10
Kort Resume Et spændende forsøg som gik ud på at se på elektroner i et boblekammer, eller nærmere bestemt at kigge på elektroners energitab i flyende brint og impulsfordelingen elektronerne får efter sammenstød med protoner.
Kommentarer Det var spændende arbejde, og gav et indblik i hvordan man med relativt simple målinger og beregninger kan bestemme egenskaber for elementarpartikler.
Projekt

Oversigt over andre Førsteårsprojekter

Tags: projekter, førsteårsprojekt, partikelfysik.

Kontakt

PSI.NBI.dk hostes af Niels Bohr Institutet på en server sponsoreret af KUUR. PSI udvikles og administreres udelukkende af studerende på fysik.

Du kan til envher tid kontakte de travle redaktører på psi@fys.ku.dk.

Fælles coolness

PSI køres 100% af fysikstuderende. Derfor afhænger PSI også af vores fælles bidrag til den fælles coolness. Kun få har direkte datalogagtige tendenser og sidder hele natten og koder PSI, men alle kan tilføje relevant, nødvendigt og interessant indhold til PSI.

Så husk det: Vores fælles coolness skyldes alle de mange der har bidraget til PSI på den ene eller anden måde. Giv dem lidt street-cred når du møder dem næste gang. På den måde kan PSI blive ved med at gøre studiet sjovere og lettere.

Lovgivning og Copyright

Det er trivielt, men vi nævner det alligevel: Alt hvad der udgives på PSI - af redaktører eller brugere - skal overholde dansk lovgivning.

Offentligt indhold gjort tilgængelig for almenheden under Creative Commons some rights reserved medmindre andet angives.

2019 PSI