PSI.NBI.DK Grupper+

PSI.NBI.DK

PSI er skrevet af fysikstuderende til fysikstuderende. Målet er at gøre hverdagen lettere–både fagligt og socialt.

Admins

Arvid
Kim
Schou
Et
Boeje
Fiana
Amaliec
Fitfot
 • Open Source Physics

  28. November 2011 • Kim0 kommentarer

  //opensourcephysics.org


  Hvad gør du når du med tørre teorier eller uigennemskuelige ligninger?


  For at få en bedre fornemmelse af hvordan fysikken fungerer kan du f.eks. implementere teorierne via numeriske udregninger og simuleringer. Men det er ofte svært og tidskrævende især i oversigtskurser hvor man præsentereres for mange teorierer og ligninger.


  Websitet opensourcephysics.org har et stort bibliotek af modeller og simuleringer inden for alle fysikkens grene. Modellerne dækker i hvert fald de pensum på de fleste bachelorkurser og er for letheds skyld skrevet i Java.


  The OSP Collection provides curriculum resources that engage students in physics, computation, and computer modeling. Computational physics and computer modeling provide students with new ways to understand, describe, explain, and predict physical phenomena.

 • Earth from space

  14. November 2011 • Kim0 kommentarer

  http://vimeo.com/32001208

 • Rudolf Ortvay International Competition in Physics

  26. October 2011 • Kim0 kommentarer

  Kan du li' fysik? Det kan de også i Ungarn, hvor de på fredag d. 28. oktober begynder den 42'ende Ortvay Competition in Physics. Alle kan deltage via email, og man konkurrere mellem andre på samme årgang.


  Der er ca. 40 opgaver, og man kan indsende løsninger af op til 10 af dem. Der er opgaver for enhver smag. I tidligere opgavesæt har man bl.a. regnet på hvordan man spiser spaghetti, Lawrence-transformationer osv.


  Læs mere og se gamle opgaver på den officielle hjemmeside:


  //ortvay.secureweb.elte.hu/main.html|Hjemmeside for the Rudolf Ortvay Competition in Physics

 • QnA - Theoretical Physics

  6. October 2011 • Kim0 kommentarer

  Theoretical Physics på stackexchange er en Q&A (spørgsmål og svar) side om teoretisk fysik. Man kan stille spørgsmål og svare på stillede spørgsmål, og så kan man stemme på de bedste spørgsmål/svar. Siden er hostet på stackexchange.com, som også hoster diverse andre Q&A sider, deriblandt en mere overordnet side om Physics, som dog ser ud til at være overtaget af fysik-entusiaster snarere end fysikere...


  I dag er sitet ude i public beta og alle interesserede kan spørge til eller svare på teoretisk fysik på theoreticalphysics.stackexchange.com.


  //theoreticalphysics.stackexchange.com|theoreticalphysics.stackexchange.com

 • Stormøde for fysikstuderende

  23. September 2011 • Kim0 kommentarer

  Fysisk fagråd indkalder til stormøde for alle fysikstuderende mandag i frokostpausen i aud. 3. Vær der eller vær ◼!


  }

 • PSI 3.0

  19. September 2011 • Kim0 kommentarer

  Ohøj landkrabber. Alt det der 2.0 er so-much-last-year, at PSI har taget konsekvensen og kalder sig nu version 3.0.


  Udover at layoutet er ændret, har vi især lagt vægt på at gøre PSI mere brugervenligt, så meget af arbejdet har handlet om at gøre interfacet mere intuitivt og sørge for at hjælpetekster og links er på rette sted. Har du selv forslag til forbedringer af PSI kan du altid skrive til os på psi@fys.ku.dk.


  Her er hvad Dr. Sheldon Cooper har at sige om brugervenlighed:


  http://www.youtube.com/watch?v=QKZUg-bTOak


  Vi håber I kan li' det.

 • Program for Fysik Stjerne 2011

  8. September 2011 • Amaliec0 kommentarer

  Så er programmet for Fysik*Forelæsningerne færdigt! Download det her fra siden i pdf eller fra PSI-kalenderen til din egen kalender.


 • Jobopslag - instruktor i Ulab

  5. September 2011 • Kim0 kommentarer

  Kan du lide at formidle fysik?


  - så er det her jobbet for dig!


  Ungdomslabortoriet på fysik er en besøgsordning for gymnasieklasser, der tillader dem at komme ind og lave forsøg man ikke normalt har adgang til i gymnasiet. Som instruktor sørger man for at tilrette lægge disse besøg, arrangere foredrag og hjælpe til under selve det eksperimentielle arbejde, samt fortælle om livet som fysikstuderende. Arbejdet er spændende, afvekslende og studierelevant for alle der gerne vil blive en bedere og mere selvsikker formidler.


  Læs mere i jobopslaget , ansøgningsfrist d. 15 september.

  Eller på Ulabs hjemmesidde.


  Skriv gerne til louisedyregaard@gmail.com hvis du har spørgsmål.

 • PSI for russer

  18. August 2011 • Amaliec0 kommentarer

  Er du ny studerende på fysikstudiet? Er der noget, du er i tvivl om eller har brug for at finde på nettet?


  Så er PSI for russer stedet for dig at starte. Her har Fysisk Fagråd samlet en lang række af de mest almindelige informationer, som man har brug for eller som kan være nyttige som fysikstuderende.


  Her kan du blandt andet finde praktiske informationer om

  * Skema, bøger og eksamen

  * IT of computer

  * Spisesteder i nærheden af Universitetsparken


  Og meget mere...


  Tag et kig og kom gerne med kommentarer! Er der noget, der mangler, så kan du også tilføje det selv ved at redigere artiklen.  PSI ønsker alle nye studerende velkommen!

 • Den almindelige opfattelse vs. den faktiske udførelse

  12. June 2011 • Kim0 kommentarer
 • Hvis du mangler et studiejob efter sommerferien

  25. May 2011 • Schou0 kommentarer

  Så har Himmelev Gymnasium måske ét til dig! Men du skal søge nu!


  fysikopslag.jpg  Læs mere her:

 • Har du plejet din vejleder i dag

  25. March 2011 • Kim0 kommentarer

  Er du i gang med førsteårsprojekt, bachelorprojekt eller specialet. Så har Hugh Kearns og Maria Gardiner skrevet en lille intro til hvordan du kan opdrage din vejleder.


  Graduate students bear as much responsibility as their mentors for ensuring that they are well guided through their degrees, say Hugh Kearns and Maria Gardiner.


  Ever since the advent of graduate school, students have complained about their advisers. It is almost an article of faith. The adviser is never available or is too available; gives too much feedback or not enough; is too critical or isn't providing enough direction; and so on. Exchanging horror stories with other students is a great way to bond. But advising goes both ways — and if, after careful reflection on their own studies and progress, students determine that they are not getting the guidance they require, they must address the deficiencies...


  Læs resten af indlægget om hvordan du plejer din egen vejleder på http://www.nature.com/naturejobs.

 • God overspringshandling - upload dit projekt på PSI

  23. January 2011 • Schou0 kommentarer

  Det er altid godt med en lille overspringshandling i ny og næ. Her er én, der endda kan være til hjælp for dine medstuderende.


  I blok 3 skal de førsteårsstuderende til at skrive førsteårsprojekt og mange på 3. år skriver bachelorprojekt. Upload dit førsteårs- eller bachelorprojekt på PSI, og din rapport kan virke som inspiration for de nye. Måske kan nogle af dine resultater endda bruges af andre.


  Sådan gør du:


  1. Log ind på psi (ingen konto? Opret én her)

  2. Upload dit projekt med denne formular: Projekt

  3. Klap dig selv på skulderen og nyd din gode samvittighed

  4. Kom så tilbage til læsningen!  Projekter uploadet på PSI kan ses her

 • IAPS

  17. January 2011 • Kim0 kommentarer

  iaps-logo-new-blue2_150dpi.jpg  Fysikken kender ingen grænser, så her kommer en opfordring til at komme ud og møde andre fysikstuderende fra mange andre lande.  IAPS (International Association for Physics Students) er en forening af fysikstuderende fra hele verden (hovedsageligt Europa). Mange lande har også en national forening for fysikstuderende. Det har Danmark dog ikke, selvom der er mulighed for at oprette en ungdomsafdeling under Dansk Fysisk Selskab (hvis nogen skulle have lyst).  Det forhindrer dog ikke at man deltager i IAPS arrangementer. Man kan nemlig tilmelde sig som individuelt medlem og på den måde deltage i deres ekskursioner til f.eks. CERN, eller den store årlige konference for fysikstuderende (ICPS). Derudover får man også magasinet Europhysics News tilsendt seks gange om året.  Årets ICPS foregår i Budapest fra 11. - 18. august. Der plejer at være en hyggelig og faglig atmosfære. Er du interesseret kan du læse meget mere på http://icps2011.mafihe.hu.  Læs meget mere om IAPS på http://iaps.info.

 • Hvem er din favorit-film-fysiker

  9. December 2010 • Kim0 kommentarer

  dr_manhattan.png


  Det engelske Institute of Physics har en udmærket nyhedsservice på www.iopblog.org. Så hvis du er anglofil hooked på nyheder om fysik, vil vi klart anbafale at subscribe.


  For tiden kører de bl.a. en aftemning om favorit-film-fysikere. Du kan selv stemme på f.eks. Peter Sellers som Dr. Strangelove, Jodie Foster som Eleanor Arroway eller Tom Hanks som Jim Lovell. Under alle omstændigheder kan du blive inspireret til at se nogle gode science-movies.


  Læs mere på www.iopblog.org/favourite-film-physicist-poll!

 • Guide til valg af kurser og obligatorisk tilvalg

  4. December 2010 • Schou0 kommentarer

  Fysisk Fagråd har udarbejdet følgende guide til valg af kurser, som er delt op i Studieretninger`og Obligatorisk tilvalg.

  Herinde kan også findes det power-point show, som blev brugt til foredraget fredag d. 3/12-2010


  Guiden er tænkt som inspiration til kursusvalg og til hvilke retninger ens uddannelse kan føre én på Niels Bohr Institutet. Den er imidlertid ikke nogen facitliste eller regelsæt, som er hugget ud i sten.


  Mvh

  Fysisk Fagråd

Kontakt

PSI.NBI.dk hostes af Niels Bohr Institutet på en server sponsoreret af KUUR. PSI udvikles og administreres udelukkende af studerende på fysik.

Du kan til envher tid kontakte de travle redaktører på psi@fys.ku.dk.

Fælles coolness

PSI køres 100% af fysikstuderende. Derfor afhænger PSI også af vores fælles bidrag til den fælles coolness. Kun få har direkte datalogagtige tendenser og sidder hele natten og koder PSI, men alle kan tilføje relevant, nødvendigt og interessant indhold til PSI.

Så husk det: Vores fælles coolness skyldes alle de mange der har bidraget til PSI på den ene eller anden måde. Giv dem lidt street-cred når du møder dem næste gang. På den måde kan PSI blive ved med at gøre studiet sjovere og lettere.

Lovgivning og Copyright

Det er trivielt, men vi nævner det alligevel: Alt hvad der udgives på PSI - af redaktører eller brugere - skal overholde dansk lovgivning.

Offentligt indhold gjort tilgængelig for almenheden under Creative Commons some rights reserved medmindre andet angives.

2019 PSI